fbpx

PCC Heiloo: Gezonde leefstijl als dé rode draad

Share on whatsapp
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Net terug van het Snowcamp zijn ze, de 69 sportklasleerlingen van PCC Heiloo. Na eerst een clinic thuis te hebben gevolgd, werkten ze een week aan hun alpine vaardigheden in de Oostenrijkse sneeuw. Volgens de leerlingen was het ‘een topweek’.

PCC Heiloo is een school die bekend staat om zijn kleinschaligheid en fijne sfeer. Directeur Dick Ramler is daar trots op: “Bijna iedereen kent elkaar en dat komt de sfeer ten goede. We vinden dat laatste heel belangrijk want alleen wanneer je je prettig voelt, lukt het om goed te presteren.” Een gezonde leefstijl is dé rode draad op de school, die een schoolkantine heeft waar behalve watertjes met een smaakje, ook smoothies en broodjes gezond worden verkocht. 

Opvallend veel brugklassers kiezen voor PCC Heiloo vanwege de sportklas. Belangrijk element daarin is de mogelijkheid om mee te gaan op Snowcamp. Voor de meeste leerlingen de eerste keer om zonder ouders naar het buitenland te gaan. Op zaterdag 26 januari jl. keerde de touringcar met de Sportklasleerlingen terug in Heiloo. Sportdocente Astrid Langedijk: “Het is een fantastische week geweest waarin veel geleerd is. Niet alleen skiën en snowboarden maar ook zelf verantwoording dragen voor je eigen spullen. Doorzetten en niet zomaar opgeven. Rekening houden met elkaar en elkaar helpen als iets eens niet meteen lukt.” Volgend jaar gaan de nieuwe brugklassers natuurlijk ook weer op Snowcamp, maar de leerlingen die dit jaar meegingen zitten dan helaas al in de tweede klas.

Lees meer over Leefstijl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *