Gezonde vrouw die vegan is
Vegan

Beginnen met een vegan leefstijl

Vind jij de overstap van vlees naar vegan moeilijk? Of ben je van vegan eten terug gegaan naar het eten van vlees? “Ik niet veel energie”, “De honger de hele dag door werd mij te veel” of  “Ik voelde me licht in het hoofd en slap”. Dat lees je her en der op internet. Helaas blijft zo het vooroordeel in stand dat overwegend plantaardig eten ongezond is. Wil je vegan of vegetarisch eten, dan wordt de beslissing je door deze geluiden niet makkelijk gemaakt.

Stapje voor stapje

Laten we eerlijk zijn. Sommige dingen hebben tijd nodig. Een marathon ga je ook niet van de één op de andere dag lopen. Dat moet stapje voor stapje. Als je ineens meer van je lichaam gaat vragen kun je in de problemen komen. Je moet dan kijken welke zaken je kunt verbeteren of veranderen om het werkbaar te maken. Zo is het ook met de overstap naar plantaardig eten. Je moet geen eten weglaten, maar je moet ze vervangen. Maak het jezelf makkelijk en ga niet meteen de moeilijkste gerechten bereiden. Eet voedsel dat voor jou haalbaar is. Je kunt ook beginnen met biologisch eten om het jezelf wat makkelijker te maken in het begin.

Vegan valkuilen

Wat je bijvoorbeeld niet moet doen is je eetpatroon voortzetten, maar de dierlijke producten schrappen (en hier niets ter vervanging voor eten). Er zijn heel veel vervangende vegetarische en vegan producten in de supermarkt om je stukje vlees te vervangen. Waar het vooral om gaat is dat je een gelijkwaardig voedingsmiddel gebruikt. Maak bijvoorbeeld notenballetjes. Ook het beleg op brood is meestal een uitdaging. Sommigen gaan alleen maar vegan chocoladepasta smeren of pindakaas, maar dat ben je na een tijdje ook zat. Er zijn gelukkig heel veel beleg soorten te verkrijgen die vegan en hartig zijn. Ga maar eens de supermarkt in en kijk goed rond in het vegan schap. De heerlijkste soorten vegan beleg kun je er krijgen. Yummy! Er gaat een wereld voor je open. De producten zijn meestal rijk aan eiwitten waardoor je een lang verzadigd gevoel krijgt. Je kunt bijna overal een vegan vleesvervanger krijgen, dus dat is makkelijk. Ook vegan yoghurt en melk kun je nu overal wel krijgen en ze zijn nog lekker ook. Probeer het maar eens. 

Gezonde vrouw die vegan is

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *