Weegschaal
Afvallen

Afvallen en bewegen

Je eet graag en lekker, maar al dat eten er weer af krijgen is wel een dingetje. Eet je een boterham met een magere topping? Of een halve Mars? Of een appel? Voor je het weet heb je alweer een heleboel calorieën gegeten. Wat moet je doen om 100 calorieën te verbranden?

Calorieën verbranden

Ga je hardlopen of slapen om die calorieën te verbranden? Daar zit een groot verschil in. Als je rent zijn die 100 kilocalorieën (kcal) sneller op dan wanneer je slaapt. Dan gaat het afvallen een stuk langzamer. Maar toch verbrand je de calorieën nog steeds. Als je slaapt gebruikt je lichaam energie om het hart, de longen en andere organen draaiende te houden en je lichaam op de juiste temperatuur te houden. Hoeveel energie je lichaam nodig heeft is afhankelijk van je gewicht (des te zwaarder, des te hoger je BMR) en je leeftijd (hoe ouder je bent, hoe lager). Dat komt omdat je minder calorieën nodig hebt om op gewicht te blijven als je ouder bent.

Om je een idee te geven: een vrouw van 25 jaar, 64 kg en 1,68 m gebruikt in rust 1452 kcal per dag. Maar een vrouw van 25 jaar, 80 kg en 1,68 m gebruikt meer calorieën in rust, namelijk 1600 kcal per dag.

Gedragsverandering

Wil je meer calorieën verbranden en afvallen, dan moet je dus meer bewegen. Maar veel mensen vinden dat moeilijk omdat het vraagt om een gedragsverandering. Meestal loopt het plan om meer te bewegen spaak om een paar simpele redenen. Ten eerste omdat ze geen plan hebben. Ze beginnen gewoon en zien wel hoe het eindigt. De tweede reden is omdat mensen onrealistische doelen stellen. Ze zien een sportschema op internet die gouden bergen beloofd en ze gaan ‘het gewoon doen’ met als verwachting dat ze er helemaal strak en afgetraind uitzien aan het einde van de rit. Helaas gebeurt dit 9 van de 10 keer niet. Actief en regelmatig sporten vraagt om een hele grote verandering in gedrag. Als het je niet lukt om het vol te houden krijg je een negatief gevoel en dat overschaduwd uiteindelijk de motivatie om door te gaan en dus geef je op. Stel jezelf daarom niet al te grote doelen, maar zet kleine stapjes om je doelen te behalen. Wil je hulp met afvallen? Kijk dan eens naar PowerSlim. Daar heb je één op één begeleiding en word je geholpen een gezonde nieuwe leefstijl te creëren.

Weegschaal

Soms is bewegen en op je voeding letten niet voldoende om af te slanken en moet je om hulp vragen bij een professional. Dit kan een diëtist of voedingscoach zijn. Iemand die kennis van voeding heeft en jou kan begeleiden naar een gezond gewicht. Schakel je een diëtist in, dan zit hier een prijskaartje aan. Veel mensen vragen zich daarom af of zij een vergoeding kunnen krijgen bij hun zorgverzekeraar. De meeste zorgverzekeringen bieden een vergoeding voor de diëtist, maar dit is meestal geen 100% vergoeding van de kosten die je gemaakt hebt. Een diëtist is een optie, maar je kan ook kiezen voor een afslankmethode zoals PowerSlim. Hier werken voedingsprofessionals die verdienen op basis van de producten die zij verkopen. Je betaalt dus niet voor het consult en alleen voor de producten. Aangezien je bij een diëtist ook producten moet kopen om het programma te volgen én daar bovenop ook nog eens de consult kosten betaalt, ben je bij een PowerSlim coach meestal voordeliger uit.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *