Lokaal kopen in Hengelo
Shoppen

Waarom lokaal kopen in Hengelo?

In moeilijke tijden knijpen consumenten hun portemonnee dicht en elimineren ze de meeste luxe. Van bezuinigen op extra’s tot voorzichtiger uitgeven en budgettering: mensen brengen een zekere mate van voorzichtigheid in hun financiële gewoonten. Niet alleen tijdens economisch uitdagende tijden, maar eigenlijk altijd rekenen kleinere, lokale bedrijven in je omgeving op jouw klandizie. Zo kunnen zij het hoofd boven water houden; elke transactie is kostbaar voor hen. Ook in Hengelo zijn de lokale ondernemers erg blij als je bij hen shopt. Dus als je twijfelt waaraan je je zuurverdiende euros wilt uitgeven (een etentje, een cadeau voor een vriend of aan kleding) overweeg dan de voordelen van de lokale, onafhankelijke bedrijven binnen de gemeenschap van Hengelo.

Meer geld voor de gemeenschap

Er zijn verstrekkende voordelen verbonden aan de beslissing om ‘lokaal te winkelen’. Door lokale bedrijven te steunen, steunt je op jouw beurt je lokale economie. Er blijft namelijk aanzienlijk meer geld in een gemeenschap hangen wanneer aankopen worden gedaan bij lokale bedrijven in plaats van nationale bedrijven.

Lokale bedrijven maken eerder gebruik van andere lokale bedrijven, zoals banken, dienstverleners en boerderijen.
Voor elke 100 euro die je uitgeeft aan lokale bedrijven, blijft gemiddeld 68 euro in de gemeenschap. Onafhankelijke retailers geven meer dan drie keer zoveel geld terug per euro omzet aan de gemeenschap waarin ze actief zijn dan ‘ketens’. Onafhankelijke restaurants leveren meer dan twee keer zoveel geld op per euro omzet dan nationale restaurantketens. Naast het helpen opbouwen van de lokale economie, zijn er ook opmerkelijke immateriële voordelen die voortvloeien uit het ondersteunen van bedrijven in uw lokale gemeenschap.

Sociale voordelen

Lokale bedrijven zijn eigendom van en worden beheerd door je buren! Ze geven om en investeren in het welzijn van uw gemeenschap en haar toekomst. Lokale bedrijven leggen meer verantwoording af aan hun lokale gemeenschap en doneren meer geld aan non-profitorganisaties. Het ondersteunen van lokale bedrijven is goed voor het milieu, omdat ze vaak een kleinere ecologische voetafdruk hebben dan grotere bedrijven.

Met andere woorden: er zijn redenen te over om lokaal te shoppen in Hengelo en andere dorpen en steden. Koop lokaal, daar wordt iedereen blijer van!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *