Afvallen met wijn en lekker eten
Afvallen,  Wijn

Kun je wijn drinken en toch afvallen?

Voordat we beginnen moeten we je eerst even uitleggen wat resveratrol is. Resveratrol is een polyfenol, dat in diverse plantensoorten voorkomt, maar vooral in de schil van blauwe druiven. Een studie toonde aan dat resveratrol helpt om wit vet, dat energie opslaat, om te zetten in bruin vet, dat calorieën verbrandt om ons warm te houden en kan leiden tot afslanken. Het probleem? De studie werd uitgevoerd op muizen. Toch zijn de implicaties veel belovend. Het is in ieder geval reden genoeg om onszelf een glas wijn in te schenken bij het avondeten!

Wijn en afvallen: de bittere realiteit

Hoewel sommige van de fenolische verbindingen (ook wel carbolzuur of carbol genoemd) in wijn kunnen helpen bij het afvallen, maar… hoewel wijn geen vet bevat, verlies je geen gewicht als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Dat feit veranderd niet, helaas. Maar er zijn wel zaken waar je rekening mee kan houden als je wijn tijdens je dieet wilt drinken.

Is wijn drinken tijdens je dieet verstandig als je wilt afvallen?

Witte wijn en rosé bevatten minder calorieën dan rode wijnen.

Als je op je calorie-inname let, vermijd dan dessertwijnen zoals Port, Sauternes en volledig zoete Rieslings.
Hoe hoger het alcoholvolume (ABV), hoe meer calorieën er in de wijn zitten. Sommige wijnen met een laag alcoholgehalte kunnen echter een zeer hoog alcoholpercentage hebben vanwege het feit dat ze een hoger suikergehalte kunnen hebben.

Hoeveel drink je eigenlijk? Meet hoeveel je inschenkt. Dit is niet zo sexy, maar op deze manier kunt je wel goed bijhouden hoeveel wijn je drinkt en hoeveel calorieën je dus binnen krijgt. Dat is wel zo verstandig als je op dieet bent.

Als je je zorgen maakt over het verspillen van wijn, investeer dan in een wijnbewaarsysteem om je fles vers te houden of koop halve flessen. De producten van Vacu Vin zijn bijvoorbeeld erg gemakkelijk in gebruik en ze houden je wijn heel lang goed.

Hoewel er veel krantenkoppen zijn die roepen dat “het drinken van twee glazen rode wijn voor het slapengaan je kan helpen om af te vallen”, is dit niet echt het beste advies. Geniet van je wijn bij een maaltijd en geef je lichaam de tijd om de inhoud van je maag te verteren voordat je gaat hooien.

Hoe haal je het meeste uit een glas wijn?

Om de potentiële gezonde effecten van wijn op gewichtsverlies te benutten, moet je je aan maximaal één tot twee glazen per week houden. Bovendien is het goed voor de Gezondheid om een uitgebalanceerd dieet aan te houden en je moet voldoende lichaamsbeweging krijgen. In plaats van een flesje bier open te breken of te nippen aan een fruitige cocktail, kies je in plaats daarvan voor een glas wijn.

Ben je er klaar voor om je dieet in eigen handen te nemen? Afvallen lukt uitstekend met PowerSlim; een dieet gebaseerd op eiwitten. Met opties die passen bij plantaardige, koolhydraatarme en eiwitrijke eetwijze biedt dit dieet een fantastische optie om de maaltijd te vereenvoudigen en het afvallen tot een succes te maken!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *