Avocado bevat veel gezonde vetten
Afvallen

Manieren om af te vallen

Afvallen is niet altijd makkelijk. En gezond afvallen is soms ook erg moeilijk. Wat moet je doen om af te vallen? In dit blog geven we je enkele tips om gewicht te verliezen.

Minder koolhydraten

Koolhydraten zijn een belangrijke energiebron voor je lichaam, maar snelle koolhydraten vormen het grootste probleem wanneer je wilt Afvallen. Ze geven je lichaam snel energie, maar zijn ook relatief snel uitgewerkt. Voor intensieve sporters kunnen koolhydraten wel nuttig zijn want ze verbruiken veel energie. Wil je afvallen dat kun je koolhydraten beter vervangen door andere energiebronnen. Voorbeelden zijn eiwitten, gezonde vetten en vezels. Deze energiebronnen energie en een langer verzadigd gevoel.

Eet meer eiwitten

Eiwitten zijn een goede energiebron wanneer je probeert af te vallen want ze verteren anders door je lichaam dan koolhydraten. Je lichaam heeft langer energie waardoor je minder snel honger krijgt. Eiwitten spelen ook een belangrijke rol bij de opbouw van je spieren. Voorbeelden van voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten zijn vlees (rund, kip, gevogelte, etc), eieren, yoghurt, vis, schaal- en schelpdieren. Maar ook pitten, zaden, noten en bonen bevatten veel eiwitten.

Ga voor omega 3-vetten

Wist je dat vet een bron van energie voor je lichaam is? Kies dan wel voor de gezonden Omega 3-vetten. Je vindt het vooral in (vette) vis. Vet geeft een langer verzadigd gevoel, in tegenstelling tot koolhydraten. Verder hebben omega 3-vetten ook nog andere gezondheidsvoordelen zoals een verbeterd concentratievermogen en een verlaagd risico op hart- en vaatziekten. Wil je omega 3 eten? Kies dan voor zalm, makreel, haring, forel, sardines of ansjovis.

Avocado bevat veel gezonde vetten
Avocado bevat gezonde vetten

Groenten

Last but not least zijn groenten ook een verstandige keuze. Groenten vullen, bevatten vezels en vitaminen en dat is allemaal belangrijk als je gezond en snel wilt afvallen. Vind je het moeilijk om een nieuw gezond eetpatroon aan te leren? Kijk dan eens bij PowerSlim. Zij hebben een geweldig systeem ontwikkeld waarmee je met behulp van een coach en duidelijke dagprogramma’s leert om gezond te eten. En nog een voordeel? Je gaat er ook mee afslanken!

Let op met fruit

Ga niet te veel fruit eten! In fruit zit namelijk ook redelijk veel suiker in de vorm van fructose en dat zorgt ervoor dat je moeilijk kan afslanken. Neem daarom niet meer fruit dan 1 per dag. Wil je in ketose raken? Laat het fruit dan helemaal weg en neem voorlopig extra vitamines in pilvorm. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *